Korte inhoud.

De baronnen van Ruddigore moeten, omdat ze eeuwen geleden zijn vervloekt door een heks, elke dag een slechte daad verrichten.

De huidige baron, Sir Ruthven, heeft zich aan de vloek onttrokken door zich - onder de schuilnaam Robin Oakapple - als boer in een afgelegen dorp te vestigen.

Nu moet zijn broer, Sir Despard, de dagelijkse misdaad plegen.

Op de dag waarop Robin wil trouwen met de dorpse schone Rose Maybud komt zijn broer, Sir Despard, de feestvreugde verstoren; hij maakt bekend dat niet hij zelf maar Robin de ware baron van Ruddigore is. Nu hij een baron blijkt te zijn wil Rose niet meer met hem trouwen.

Ze kiest voor Sir Despard, maar deze, van de vloek bevrijd en nu dus een fatsoenlijk man, kiest voor het meisje dat hij eerder de bons heeft gegeven en die van verdriet waanzinnig is geworden: Mad Margaret.


In het tweede bedrijf heeft de nieuwbakken baron Sir Ruthven het maar moeilijk met de criminaliteit. In de museumzaal komen zijn voorvaderen uit protest tot leven en eisen dat hij zijn plicht vervult.

Sir Ruthven kan er niet onderuit en beveelt zijn huishoudster Ada onmiddellijk een dame te ontvoeren. Ada ontvoert de eerste de beste dame die zij tegenkomt: Hannah, de tante van Rose.

Deze verweert zich echter zo dapper dat Sir Ruthven zijn overleden oom Roderic te hulp moet roepen. Deze herkent in Hannah zijn vroegere verloofde, komt tot de conclusie dat hij niet had hoeven sterven en trouwt alsnog met zijn Hannah.

En alle anderen? Gaan die ook een gelukkige toekomst tegemoet???

rolverdeling


 
Operettegezelschap Odeon - Prinses Marijkestraat 17 - 1721 AZ - Broek op Langedijk
info@odeonoperette.nl   -  T:  06-11066956